четвер, 26 жовтня 2017 р.

В Україні проведуть моніторинг початкової освіти

Із 7 до 30 листопада відбудеться другий пілотний етап моніторингу початкової освіти. Про це йдеться у повідомленні Українського центру оцінювання якості освіти.
У Центрі повідомляють, що основною метою пілотування є удосконалення технологічних процесів проведення моніторингу, а також апробація тестових завдань та анкети для учнів-випускників початкової освіти.
До вибірки учасників другого пілотного етапу потрапили загальноосвітні навчальні заклади з 13 регіонів України, зокрема, Вінницької, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Івано-Франківської, Київської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Рівненської, Харківської, Херсонської областей та міста Києва.
Оскільки теперішні четвертокласники ще не оволоділи навчальною програмою початкової школи, у пілотуванні братимуть участь учні 5-х класів 2017/18 навчального року.
В УЦОЯО нагадали, що перший етап пілотування відбувся у травні цього року. За підсумками його проведення було підготовлено анкету для вчителя, а також визначено можливість використання окремих тестових завдань для основного етапу дослідження, яке відбудеться 2018 року.
За результатами двох етапів пілотування буде відпрацьовано технологію проведення й укладено тестові зошити для моніторингового дослідження 2018 року.
Навесні 2018 року Український центр оцінювання якості освіти проведе моніторингове дослідження читацької й математичної компетентностей четвертокласників.

Немає коментарів:

Дописати коментар